woensdag 9 mei 2012

Roos Van Acker in De Klas van Frieda


Roos Van Acker in De Klas van Frieda

Welke bekende kandidaten nemen er vandaag deel aan 'De Klas van Frieda'?

Op dinsdag woedt er een taalstrijd in De klas van Frieda. Taalpuristen Roos Van Acker en Ruud Hendrickx nemen het op tegen twee mensen die het liever niet zo nauw nemen met de dt-regeltjes of de tussen-n. Pascale Platel en acteur Chris Willemsen zijn twee dialectfanaten die hun afkomst nooit zullen verloochenen.

Vakleraar op dinsdag is Francesca Vanthielen, voor wie de zuidpool en de noordpool weinig geheimen hebben.

Roos Van Acker fietst voor de Galibier

Geen ronkende motoren gisteren op het circuit van Zolder, wel een hijgende Roos Van Acker. Drie uur lang fietste de presentatrice en zangeres kilometers bijeen als voorbereiding op Climbing for Life. Een honderdtal supporters reed mee op de open training.

Op 1 september 2012 doet Roos Van Acker mee aan de massabeklimming van de legendarische Col du Galibier in de Franse Alpen om projecten rond astma en mucoviscidose te sponsoren. Een maand geleden begon ze met de voorbereidingen en die werpen naar eigen zeggen snel vruchten af.

Climbing for Life is aan zijn tweede editie toe. Vorig jaar gingen 2.500 Vlamingen, onder wie Kris Peeters en Piet Huysentruyt, de uitdaging aan. Nu dus Roos Van Acker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten