woensdag 19 december 2012

Roos Van Acker niet meer welkom bij VIER


Roos Van Acker niet meer welkom bij VIER

 In september werd VIER gelanceerd, maar Roos Van Acker zullen we niet te zien krijgen op de nieuwe zender. 'Ik draag nog te veel de stempel van het oude VT4', vertelt ze in TV Familie.

'Woestijnvis maakt ook graag tv met zijn eigen mensen. Ik begrijp dat wel, maar ik heb het er toch even moeilijk mee gehad', vertelt ze. Maar wrok koestert de presentatrice allerminst: 'Ik ben heel blij dat ik dit heb meegemaakt. Zo weet ik weer even dat werk niet alles is'.

Bovendien wachten er nieuwe uitdagingen op Roos, die aan de slag gaat bij VTM. Daar werkt ze aan een programma dat jongeren volgt die zich outen als homo of lesbienne. Ondertussen pikt ze ook haar muzikale talenten weer op en repeteert ze met haar groep Eden.

Ook meter Roos Van Acker beklimt de Galibier

 In vijf maanden hebben de kandidaten voor de Isostar Challenge ‘Climbing for Life’ hard gezwoegd en veel gezweet. Ook meter Roos Van Acker legde al de nodige trainingskilometers af voor de grote dag op 1 september: de beklimming van de legendarische Col du Galibier. 'Ik weet nu perfect wat zadelpijn is (lacht). Maar ik ga er voor! Ook al verklaart iedereen me voor gek.'

Om sporters een professioneel duwtje in de rug te geven, organiseert sportvoedingsspecialist Isostar de ‘Isostar Challenge’. Dit jaar staat de beklimming van de Col du Galibier op het menu, de 2.646 meter hoge bergpas in de Franse Alpen. Samen met drie enthousiaste kandidaten gaat ook meter Roos Van Acker de uitdaging aan, onder de professionele sportbegeleiding van Energy Lab en Isostar.

Met nog een week te gaan kijkt Roos angstig uit naar zaterdag 1 september, de dag van de beklimming. Roos Van Acker: 'Ik heb de afgelopen maanden hard getraind en heb het gevoel dat ik echt wel veel progressie heb geboekt. Toch verbeterde mijn fysieke conditie niet zo snel als ik had gehoopt. Maar het is sowieso een leuk gevoel om jezelf, onder persoonlijke begeleiding, beetje bij beetje vooruit te zien gaan. Ik heb intussen heel wat kilometers afgelegd, ook op rollen binnen. Het was best doorbijten in het begin – ik was helemaal niet gewoon om te fietsen – maar stilaan vond ik toch een bepaalde routine. Eten en drinken is van cruciaal belang tijdens de beklimming, dus ik hoop dat ik erin slaag om mijn drinkbus te pakken tijdens het fietsen.'

Of haar leven fel veranderd is door de trainingen voor de Isostar Challenge? '’s Zaterdags ga ik echt minder lang uit om op zondag vroeg te kunnen opstaan om te trainen. Ik tafel ook minder dan een paar maanden geleden. De trainingen waren best intensief, maar ik kon me er goed voor motiveren. De Isostar Challenge was voor mezelf ook een uitdaging om mijn lijf weer in orde te krijgen en straks echt wel die berg op te kunnen tot de top. Nu ja, iedereen verklaart me voor gek: ‘of dat echt nog wel moet op mijn leeftijd’ (lacht). Maar die opmerkingen houden me niet tegen, integendeel!'

Tips voor beginnende fietsers? 'Blijven gaan, niet opgeven. Beschouw de fiets als een verlenging van je lichaam. Ik zie ons als een team, dat helpt. Daarom heb ik mijn fiets ook een naam gegeven: Fons!'

Samen met StuBru-presentatrice en BV Roos Van Acker overwon Merelbekenaar Ken Vermeiren (29) op 1 september 2012 voor de Isostar Challenge Climbing for Life de legendarische Col du Galibier.

Enkele duizenden Vlamingen, onder wie Vlaams minister-president Kris Peeters beklommen zaterdag de steile Alpencol. Sportvoedingsspecialist Isostar prepareerde hiervoor drie enthousiastelingen die samen met Roos Van Acker de uitdaging zouden aangaan en vijf maanden lang aan een intensief trainingsprogramma werden onderworpen.

Van Acker, meter van het hele gebeuren, bereikte de top in 2 uur 23 minuten en 16 seconden.

Haar Schaffense trainingspartner Nick Vandermaesen (23) maakte van de vier Isostar-poulains de beste beurt. Hij haalde de top in 1 uur 3 minuten en 46 seconden en was hiermee de derde beste op het zwaarste parcours.

Merelbekenaar Ken Vermeiren deed er 1 uur 19 minuten en 55 seconden over. Deze prestatie was volgens hem alleen mogelijk door de doorgedreven training die hij had gekregen. 'Het waren vijf intensieve maanden waar het soms moeilijk was om de juiste combinatie tussen werk, gezin en trainen te vinden. Maar de voldoening bij het halen van de eindmeet maakte het allemaal waard. Ik heb dan ook geen seconde spijt van mijn deelname aan de Isostar Challenge', zegt hij.

De Antwerpse Harriet Wouters (23), de tweede vrouw van het kwartet, zette met haar tijd van 1 uur 48 minuten en 53 seconden de 39ste tijd bij de vrouwen neer en was hierop ook apetrots.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten