dinsdag 8 november 2011

Roos Van Acker te gast in 'Vrienden Van de Veire'


Roos Van Acker te gast in 'Vrienden Van de Veire'

Op zaterdag 15 oktober kreeg Peter Van de Veire Warre Borgmans, Freddy De Kerpel en Roos Van Acker over de vloer in Vrienden Van de Veire op Eén. Jacques Vermeire krijgt in het expertenteam gezelschap van acteur en improvisator Jeron Dewulf en MNM-presentatrice Ann Reymen.

Warre Borgmans speelt Eindelijk Hamlet, een solovoorstelling van 2,5 uur waarin hij de lotgevallen van Hamlet handig gebruikt om het te hebben over zijn eigen jeugd en leven. Al meer dan dertig jaar speelt Borgmans bekende en minder bekende toneelrollen maar de acteur ontpopt zich tijdens Hamlet tot een meesterlijk verteller die zijn publiek meevoert naar de chique klerenzaak van zijn ouders, zijn zingende oom en legendarische familiefeesten.

Bij Vrienden Van de Veire vertelt hij ook over de mindere kanten van het leven: de ziekte van Alzheimer trof zes van zijn acht ooms en tantes. Warre is sinds enkele dagen ook te zien in 'All Stars 2', de Nederlandse versie van 'Team spirit'. Omdat geen enkele Nederlandse acteur in aanmerking kwam om de rol van Franse - en dus Franstalige - gendarme te spelen, werd een beroep gedaan op een Belg.

Eindelijk! Freddy De Kerpel is weer even in België. De Vlaamse bokslegende pendelt sinds een tijd tussen Brazilië en thuisland België en praat met Roos Van Acker. Hij volgde zijn echtgenote naar Zuid-Amerika, maar maakt af en toe de oversteek. Voor zijn dochters en voor de grote bokshappenings.

Dochter Christina schuift mee aan tafel en praat over haar jeugd, over de voetsporen van haar vader en het modellenwerk dat haar op de cover van Ché en P-magazine deed belanden. De Kerpels reputatie reikt trouwens ver buiten Europa, want de Braziliaanse overheden vroegen de spierbundel de elitetroepen van de Braziliaanse politie te trainen.

En eindelijk! Roos Van Acker heeft haar eerste filmrol beet. Van Acker speelt een kusscène in Quichote’s eland en deed niet eens de moeite het bij een filmkus te houden. Vrienden Van de Veire viert haar 35ste verjaardag, maar heeft het ook over haar vroege midlifecrisis en haar kinderwens.


Roos Van Acker toert dezer dagen toepasselijk met De hunkering, waarin ze samen met onder meer Dave Peters het leven en werk van Serge Gainsbourg nieuw leven inblaast. Roos Van Acker vertolkt er afwisselend de rol van Brigitte Bardot en Jane Birkin.

Vriendjes Van de Veire
Vriendjes Van de Veire Nash en Aliyah gingen deze week op onderzoek uit tijdens de première van Het monster van Parijs en spraken met de Vlaamse stemmen achter de animatiefilm. Ze interviewden ex-Kampioenen Marijn Devalck en Loes Van den Heuvel en vroegen Stany Crets de kleren van het lijf.

De experts
Peter doet ook deze week een beroep op zijn experts die vragen stellen aan Roos Van Acker. Jacques Vermeire krijgt gezelschap van acteur en improvisator Jeron Dewulf. Beide heren flankeren presentatrice Ann Reymen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten