dinsdag 20 december 2011

Roos Van Acker leest voor in haar vroegere school


Roos Van Acker leest voor in haar vroegere school.

Mediafiguur Roos Van Acker was onlangs heel even te gast in het College Onze Lieve Vrouw ten Doorn, waar ze destijds zelf de humaniora volgde.


Roos Van Acker, die in de buurt van de school opgroeide, kwam langs in het college op uitnodiging van de leerlingen uit de derde graad Humane Wetenschappen. Zij hadden een project in het kader van de 'Voorleesweek' uitgewerkt.

De leerlingen hadden de Nostalbus, een voor cultuur en erfgoed omgebouwde lijnbus, naar school gehaald. Op die bus werden de voorbije week verhalen voorgelezen en foto's en filmpjes getoond.

Maar gisterenmiddag was het toch wel een speciaal moment, want het voorlezen gebeurde nu eens niet door leerkrachten of leerlingen, maar wel door Roos Van Acker, die het prettig vond om nog even naar haar vroegere school terug te kunnen keren.

De voorleessessies van Roos Van Acker werden druk bijgewoond en de motivatie bij de leerlingen steeg sterk boven het weekgemiddelde.

'Uiteindelijk is de bedoeling van deze 'Voorleesweek' dat we de leerlingen de smaak te pakken doen krijgen om thuis zelf eens naar een goed boek te grijpen', zegt algemeen directeur Geert Schelstraete. 'Want we beseffen ook wel dat lezen niet echt meer het toptijdverdrijf van de leerlingen is.

Maar misschien heeft Roos Van Acker hen op andere gedachten gebracht en hebben ze zin gekregen om naar de bibliotheek of de boekhandel te stappen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten