donderdag 20 oktober 2011

Roos Van Acker biografie

Roos Van Acker (Eeklo, 13 oktober 1976) is een Vlaamse radio- en tv-presentatrice en zangeres.

Roos studeerde Germaanse Talen aan de Universiteit Gent. Nadat ze afgestudeerd was, gaf ze een tijdje voordracht en dictie aan kinderen.


Ze werd eerst bekend als zangeres van de groep Eden. Na de release van hun eerste album vroeg TMF, dat toen net opgestart was, Roos om presentatrice te worden. Roos ging in op het voorstel en presenteerde elke weekdag een programma. In een interview met Humo liet ze weten dat ze daarmee slechts 300 euro per maand verdiende. Vervolgens merkte Studio Brussel Roos op en vroegen ze haar als presentatrice. Ze bleef dit combineren met haar werk voor TMF. Dit was mogelijk omdat alle programma's van TMF toen nog in het weekend in de studio's van TMF Nederland werden opgenomen.

In 2001 maakte ze de overstap naar VT4 waar ze samen met Ernst-Paul Hasselbach het programma Expeditie Robinson mocht presenteren. Het programma werd uitgezonden op VT4 en Net5. In 2004 kwam daar het programma Peking Express bij. Datzelfde jaar tekende Roos een exclusiviteitscontract bij VT4, waardoor ze haar radioactiviteiten moest stopzetten.

Toen in 2004 Expeditie Robinson naar KanaalTwee verkaste, moest Roos voor een ander format kiezen. De keuze viel op Terra Incognita dat ze samen met Art Rooijakkers presenteerde. Terra Incognita werd echter een flop op gebied van kijkcijfers. Wel succesvol was het tweede seizoen van Peking Express: Peking Express: de Himalaya-route, eveneens samen gepresenteerd met Art Rooijakkers. Later volgde Peking Express: de Mekong-route.

In 2005 is ze een van de stemmen in de Vlaamse versie van de animatiefilm Robots.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten